5 aylık enflasyona göre memurlara yüzde 44'lük zam yapılması öngörülüyor, bu oranın aralık ayı verisi ve refah payı eklemesiyle yüzde 50'lere çıkması bekleniyor. Memur zammı, emekli maaşları için de referans olacak.

Asgari ücretin yanı sıra memur ve emekli maaşlarında enflasyonun kritik bir rol oynadığı belirtiliyor. 2023'ün temmuz-aralık dönemini kapsayan 5 aylık enflasyon oranına toplu sözleşme ile alınan zam oranı eklenerek memur ve emekli zammı belirlenecek. Enflasyon üzerinden yapılan hesaplamalara göre, memur ve emekliye yüzde 50 zam yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarına göre, memur zammının memur emeklilerine de yansıyacağı ifade ediliyor. Yılmaz, memur ve emeklilere yüzde 50 civarında bir artış öngörüldüğünü belirtiyor.

Ayrıca, en düşük memur emeklisi maaşının 14 bin 800 TL'ye, en düşük memur maaşının 33 bin TL'ye, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşının da 11 bin 250 liraya çıkması bekleniyor. Temmuz ayında yüzde 25'lik zam alan emeklilere yüzde 50 zam yapılması da gündemde.