Küresel krizle birlikte Türkiye'de artan enflasyonun hayat pahalılığını her geçen gün artırdığı bir dönemde, asgari ücrete zam bekleyenler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan kötü haber geldi.

Kabine toplantısının ardından konuşan Bakan Işıkhan, "Asgari ücrete ara zam gündemimizde yok" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Aylıklara Enflasyon Farkı Temmuzda Yansıtılacak" diyerek milyonlarca emekliyi de ilgilendiren bir açıklama yapan Bakan Işıkhan, temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını vurguladı.

Ayrıca emeklilerle ilgili yapılacak düzenlemelere değinen Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan, onları destekleyecek psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda refahlarını arttırmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.