BDDK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik ve Finansal Kurumlar Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle, elektrik motorlu taşıtların alımı için kredi vade sınırları belirlendi.

Buna göre, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altındaki taşıtlar için kredi vade sınırı 48 ay olarak belirlenirken, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira üzerinde olup 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 36 ay, nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup 4 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için 24 ay olarak belirlendi.

Nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 12 ay olarak açıklandı.

Ayrıca, kredi tutarının taşıtın değerine oranı da belirlendi. Buna göre, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için kredi tutarının taşıtın değerine oranı yüzde 70'i aşmamak üzere belirlenirken, bu oranın diğer değerler için farklı sınırlar getirildi.