Biden, katil İsrail'in Gazze'yi ablukası altında tuttuğu ortamda ateşkesin "mümkün olmadığını" belirtti. Gazze'de yaşanan duruma dair bir soruyu yanıtlayan Biden, ateşkes ilan edilmesinin şu aşamada mümkün olmadığını ifade ederken, rehinelerin salınması konusunda ise hala "iyimser" olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini dün bildirmişti. Ancak, Biden'ın açıklamaları, ateşkesin henüz gerçekleşmesinin zorluğunu vurguluyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son durumu da belirten haberde, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 36'sı Gazze'deki çatışmalarda olmak üzere 352 İsraillinin öldüğünü, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise 10 bin 812 Filistinlinin öldüğü ve 26 bin 905 kişinin yaralandığı ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki hastaneleri hedef aldığına dair haberler de paylaşıldı.