BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, resmi bir davet almadıklarını belirtti. Dortluoğlu, Kanada'nın kendi içinde yapılan bir değerlendirme sonucunda ortaya çıkan bir konunun basına sızdırıldığını ifade etti ve Kanada'nın talebi doğrultusunda bir değerlendirme yapacaklarını vurguladı.

Kanada'nın, rekabeti artırmak ve tüketicilere daha fazla seçenek sunmak amacıyla ülkeye yabancı işletmeleri çekmeye çalıştığı belirtiliyor. Bu kapsamda BİM'in yanı sıra Almanya'dan Aldi, Lidl ve Fransız Les Mousquetaires gibi şirketlerin de potansiyel adaylar arasında olduğu aktarılıyor.

BİM CEO'su Dortluoğlu, şirketin Kanada pazarına girmeyi şu anda düşünmediklerini ancak Kanada hükümetinin talebi doğrultusunda piyasayı analiz edip görüş bildireceklerini söyledi.

BİM, Türkiye'nin önde gelen gıda perakendecisi konumunda bulunuyor ve şu anda Türkiye'nin yanı sıra Fas ve Mısır'da da faaliyet gösteriyor. Şirketin son mali rakamlarına göre 2023'ün 3. çeyreği sonunda dokuz aylık satışları 184 milyar lira (5,64 milyar dolar) seviyesinde gerçekleşti ve aynı dönemde net geliri 8 milyar lira oldu.