Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da hazır bulundu.

Erdoğan, konuşmasında, "Taş üstüne taş koyanlardan olmanın peşindeyiz" diyerek, siyaset anlayışlarının vatandaşa kesintisiz hizmet olduğunu vurguladı. Ayrıca, hizmet sevdasının her zorluğa rağmen devam ettiğini ve millete efendilik değil, hizmetkarlık anlayışına sahip olduklarını belirtti.

İstanbul'un alt yapı ihtiyaçlarına değinen Erdoğan, 51 kilometrelik metro hattını hizmete sunduklarını ve önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'un sürekli büyüyen bir şehir olduğunu ve ulaşım alt yapısındaki artan ihtiyaçları karşılamak için çözüm yolları geliştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, "Durmak yok. Bir tarafta belediyeler, bir taraftan hükümet olarak el ele vereceğiz ve ülkemizi ayağa kaldıracağız. İstanbulumuzu ayağa kaldıracağız, Ankaramızı ayağa kaldıracağız. İzmirimizi, Eskişehirimizi, Konyamızı, Kayserimizi velhasıl ülkemizi 30 büyük şehirini ayağa kaldıracağız" şeklinde bir çağrıda bulundu.