İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpik Kareteci Serap Özçelik Arapoğlu ve Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Tekvandocu Nafia Kuş Aydın'ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu, toplantıda yapmış olduğu konuşmada, 2027 Avrupa Oyunlarının İstanbul'da düzenleneceğini duyurdu. Bu müjdeli haberi, İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından da "Bugün sporumuz, İstanbul'umuz ve ülkemiz adına tarihi bir günün coşkusunu yaşıyoruz." ifadeleriyle duyurdu.

Ekrem İmamoğlu, "Aslında 2023'ün ortalarında Avrupa Olimpiyat Komiteleri nezdinde başlattığımız temaslar kısa sürede sonuç vermiş ve İstanbul'un 2027'de oyunları düzenleyici şehir olması yolunda ön onayları birer birer almıştık." diyerek süreci anlattı. İmamoğlu, İstanbul'un daha önce 5 kez olimpiyat oyunlarına aday olmasına rağmen çok branşlı bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmamış olmasının, bu kararın önemini artırdığını vurguladı.

Sonuç olarak, EOC yönetim kurulunun oybirliğiyle İstanbul'u 2027 Avrupa Oyunlarının ev sahibi kenti olarak belirlediğini aktaran İmamoğlu, resmi imza töreninin önümüzdeki haftalara ertelendiğini belirtti. Bu organizasyonun gerçekleşmesi için gereken koordinasyon ve dayanışmanın sağlanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.