Bakan Tekin'in ifadelerine göre, bugün yayınlanan yeni çalışma "Bütünleşik Eğitim Modeli"ni benimsemekte. Öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan destekleneceği vurgulanmış ve "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin sadece son bir yılın değil, on yıllık bir sürecin ürünü olduğu belirtilmiş.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevcut müfredatın yoğunluğuna dikkat çekerek, konu yoğunluğunu azaltarak müfredatı sadeleştirdiklerini söyledi. Ders saatlerinde bir değişiklik olmayacağını, ancak konularda yüzde 35'lik bir seyreltme yapıldığını ifade etti.

Müfredatın hazırlık sürecinde uzun görüşmeler ve kamuoyu geri bildirimleri üzerinden analizler yapıldığı ve bu sürecin geçen yaz başladığı belirtildi. Toplantılara 206 akademisyen ve 700'den fazla öğretmenin katıldığı, ayrıca 1000'den fazla eğitim paydaşının görüşlerine başvurulduğu kaydedildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bir haftalık askı sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından revize edilecek ve son şeklini alacak.