Danimarka ve Hollanda'da tıbbi yetkililer, virüsün yayıldığını doğruladı. Çin'de solunum hastalıklarında büyük bir artış yaşanırken, Hindistan'da bazı eyaletler virüsle mücadele için hazırlıklarını sürdürüyor. Virüsün belirtileri arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve uzun süreli öksürük bulunuyor.

Çin'deki hastaneler, vakalardaki artış nedeniyle dolup taşarken, Hindistan ve diğer ülkelerde de benzer bir durum gözleniyor. Danimarka ve Hollanda'daki tıbbi yetkililer, virüsün bu ülkelerde de görüldüğünü doğrulayarak endişeleri artırdılar. Hollanda'da özellikle 5 ile 14 yaş arasındaki çocuklarda görülen vaka sayısının hızla arttığı belirtiliyor.

Danimarka'da ise virüs vakalarının üç kat artarak hızla yayıldığı ifade edildi. Statens Serum Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacısı Hanne-Dorthe Emborg, "Geçtiğimiz beş haftada yeni vakaların sayısı önemli ölçüde arttı ve ülke genelinde yaygın bir enfeksiyon var." şeklinde açıklamada bulundu.

Gizemli virüsün belirtileri arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve kalıcı öksürük bulunuyor. Avrupa'da görülen vakaların artması, dünya genelinde yeni bir salgın endişesini beraberinde getiriyor.