Memur emeklilerinin sorunlarına da değinerek hükümete çağrıda bulundu. Kahveci, "Bu hızla devam ederse, 2024'ün ilk yarısı için verilen zammın tamamının enflasyon karşısında eriyeceği" uyarısında bulundu.

Enflasyon oranının alım gücündeki kayıpları telafi edip etmediği konusundaki tartışmalar devam ederken Kahveci, memur ve memur emeklilerine yüzde 58'den az olmamak üzere bir artış yapılması ve refah payı verilmesi çağrısında bulundu.

Kahveci, Merkez Bankası'nın 2024 yılı enflasyon tahmininin yüzde 36 olduğunu, ancak memur ve emeklilere öngörülen toplam artışın yüzde 26.5'te kaldığını belirterek, "Bu hızla devam ederse, önümüzdeki ay, 2024'ün ilk yarısı için verilen zammın tamamı enflasyon karşısında eriyecek" dedi.

Ayrıca, "Böyle bir ücret politikası sürdürülemez. Kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek için yüzde 58'den az olmamak üzere bir artış yapılması ve refah payı verilmesi zorunlu" diye ekledi.

Çeker, kamu çalışanlarının ve emeklilerin karşılaştığı fiyat artışlarının resmi TÜİK verilerinde de tescillendiğini belirterek hükümete çağrıda bulundu. "Memur emeklilerinin ekonomik sorunlarının giderilmesi için ocak ayı itibarıyla 12 bin 54 TL'ye yükselen ancak emeklilere verilmeyen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması zorunlu" dedi.