Kadir İnanır'ın 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural, oyuncunun Instagram hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Kamuoyuna duyurulur; Hepimizin sevgili Kadir İnanır, 24 Mart Pazar sabahı beyindeki damarlarda oluşan bir pıhtı nedeniyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların tavsiyesiyle 48 saat yoğun bakım sürecine alındı. Ancak sevgili halkımıza müjdeli haber vermek isterim: Bugün itibarıyla tüm tetkik sonuçları olumlu olduğundan uyandırma kararı alınmıştır."

Kural, "Yoğun bakımda sık sık Kadir İnanır'ı ziyaret etme fırsatım oldu. Tüm bedensel fonksiyonlarda olumlu gelişmeler olduğunu gözlemledim. Bu, onu sevenler için büyük bir sevindirici haber. Tabii ki süreç devam ediyor. Doktorların ve sağlık personelinin özverili çabası büyük önem taşıyor. Milyonlarca insanın iyi dileklerinin ona ulaştığından emin olabilirsiniz. Çünkü Kadir İnanır, Anadolu'nun her köşesini yüreğinde taşıyan gerçek bir vatansever ve 'Bu topraklarda barışı görene kadar gitmeyeceğim' diyen bir sanatçıdır. Karadeniz'in fırtınalarıyla mücadele etmiş bir evladı olarak da, direnmeye devam edecektir!"

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam da basına yaptığı açıklamada, İnanır'ın durumunda olumlu gelişmelerin olduğunu belirtti: "Dünden beri yoğun bakımımızda tedavisine ve takibine devam ediyoruz. Dün akşam çekilen MR ve bu sabah çekilen tomografide pıhtı sahasında olumlu bir beslenme var. Radyolojik görüntüyü, klinik de destekliyor. Kollarını, bacaklarını oynatmaya başladı."