Biden, resmi ziyarette bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile San Francisco'da düzenlenen basın toplantısında, Filistin meselesinde iki devletli çözümün "nihai cevap" olduğunu vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı konuşmayı aktaran Biden, bu görüşmelerde İsraillilere ve Netanyahu'ya, Filistin meselesinde iki devletli çözümün önemini belirtti.

Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin ise, "Ne zaman duracak? Bence Hamas artık İsraillileri öldürme, taciz etme ve onlara korkunç şeyler yapma kapasitesine sahip olmadığında duracak." şeklinde konuştu. Ayrıca, esirlerle ilgili olarak her şeyi yapmaya hazır olduklarını ancak bunun ABD askerlerini bölgeye göndermek anlamına gelmediğini vurguladı.

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen operasyona değinen Biden, İsrail'in bu duruma nasıl bir yanıt vereceğine dair belirsizlik yaşandığını ifade etti. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırılarında ölenlerin sayısını 1200 olarak açıklayan Biden, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ise 50 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini belirtti.