Gazze, Cumartesi gününden beri İsrail tarafından bombalanmakta ve abluka altında tutulmaktadır.

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla geniş çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den binlerce roket İsrail'e fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi. Daha sonra İsrail içindeki yerleşim bölgelerine giren bu gruplara İsrail ordusu karşılık verdi ve Gazze Şeridi'ne saldırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze'de 950 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Gazze'den düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 616 kişinin yaralandığını bildirdi.

Gazze Şeridi tamamen abluka altına alındı. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, Gazze'ye su temininin kesildiğini duyurdu. Ayrıca, Gazze'ye elektrik ve yakıt sağlanmaması için talimat verildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söyledi.