İktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesi'nin resmi yayın organı olan Rodong Sinmun'da yer alan makalede, çatışmanın temel nedeninin İsrail'in Filistin halkına yönelik sürekli suç teşkil eden eylemleri olduğu ifade edildi. Ayrıca, uluslararası toplumun bu çatışmanın kökenini İsrail'in eylemlerine bağladığı belirtildi ve makalede "Temel çözüm bağımsız Filistin devleti" vurgusu yapıldı.

Makalede, Hamas'ın İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" adı altında başlattığı büyük çaplı saldırının ardından çatışmanın tırmanışa geçtiği hatırlatıldı. Çatışmanın Gazze'den İsrail'e atılan binlerce roketle başladığı ve Filistinli silahlı grupların İsrail içindeki yerleşim yerlerine sızdığı belirtildi. Aynı zamanda İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları düzenlediği bilgisi de makalede yer aldı.

Makalede verilen bilgilere göre, çatışma sonucunda Filistin Sağlık Bakanlığı, 704 kişinin öldüğünü ve 4 binden fazla kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise İsrail'de en az 900 kişinin öldüğünü ve binlerce kişinin yaralandığını rapor etti.