Erdoğan, enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğini ve alım gücünün artacağını belirtti.

Erdoğan'ın Tokat mitinginde yaptığı konuşmanın öne çıkan noktaları şunlar oldu: "Emeklilerin yaşadığı zorlukları biliyoruz. 5 bin lira gibi bir destekten, maaşlara yüzde 50'ye varan artışa, banka promosyonlarına kadar birçok adım attık. Kamu bankaları, promosyon miktarını 8-12 bin liraya çıkardı. İkramiyeleri ise 2-5 Nisan arasında ödeyeceğiz. Enflasyonun ikinci yarıda düşmeye başladığını göreceğiz. Gelecek yıldan itibaren çalışanların ve emeklilerin alım gücünü artıracağız. Tek isteğimiz, aramıza fitne sokulmaması.

Erdoğan ayrıca, "Ülkemizi en büyük 10 ekonomi arasına çıkartacağız" dedi.

Tokat mitinginde Erdoğan'ın vurguladığı diğer noktalar arasında şunlar yer aldı: "Tokat, tarihi destanlara sahip bir şehirdir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda önemli rol oynamıştır. Hacı Bektaş Veli, Tokat'ı alimlerin, fazıl insanların şehri olarak tanımlar. Tokat, demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzda her zaman yanımızda oldu."

Mitinge ise yaklaşık 45 bin kişinin katıldığı bildirildi. Erdoğan, Tokatlıları sadece yerel seçimlerde değil, aynı zamanda İstanbul ve Ankara'daki hemşehrilerini de desteklemeye çağırdı.