Abdullahiyan, "İsrail'in savaş suçları durmalı, yoksa bölge yeni bir karar almaya yakın. Burası bizim bölgemiz, burası bizim evimiz. Kendi bölgemizin ve evimizin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapmaya hazırız, kimseden de çekinmeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Gazze'deki durumu ele alarak, "Gazze'deki insanlık dramının bölgedeki ülkeleri de etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Uluslararası hukuk açıkça ihlal ediliyor. İsrail'in savaşın yanlış bir yolda olduğunu anlaması gerekiyor. İsrail, Filistinlileri görmezden gelerek bir yere varılamayacağını anlamalı. Bazı ülkelerin Gazze'deki katliamları desteklemesi kabul edilemez." şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'e ve ABD'ye savaşı sona erdirmeleri çağrısında bulunarak, "Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırılar devam ederse bunun sonuçları gerçekten çok ağır olacaktır. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Burası bizim bölgemiz, burası bizim evimiz. Kendi bölgemizin ve evimizin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapmaya hazırız, kimseden de çekinmeyiz." dedi.

Türkiye olarak bölgedeki çatışmanın daha fazla büyümesini istemediklerini belirten Bakan Fidan, ateşkesin ardından kalıcı bir barışın tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin ve İsrail arasında iki devletli bir çözümü desteklediğini ifade etti.