İsrail ordusundan yapılan açıklamada tam abluka uygulanan Gazze için "Henüz karar vermedik, ancak kara harekatına hazırlanıyoruz" ifadeleri yer aldı.

İsrail, Gazze'ye tam bir abluka uygulamakta ve sürekli bombardımanlar gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatma ihtimali merak konusu olmuştu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Kara harekatı için henüz bir karar verilmedi. Ancak kara harekatına hazırlık yapıyoruz" denildi.

Cumartesi gününden bu yana İsrail-Hamas çatışmaları devam ediyor. İsrail, Gazze'yi abluka altına almakta ve kara harekatı için henüz bir karar verilmediğini, ancak hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Açıklamada ayrıca, "Saldırılarda 1300 İsrailli öldü, bunların en az 220'si asker. Gazze sınırında güvenlik bariyerleri inşa ediyoruz ve yaklaşan herkes vurulacak" ifadelerine yer verildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 7 Ekim'den bu yana 1354 kişinin yaşamını yitirdiğini, 744'ünün kadın, 1217'sinin çocuk olmak üzere 6 bin 49 kişinin yaralandığını bildirdi.