Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde okuyan öğrencilerin 12. sınıfa geldiklerinde kariyer planlamalarına destek olmak için hayata geçirilecek olan Akademik Destek Programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Özer, bu yıl lise üçüncü sınıfı tamamlayarak son sınıfa geçecek yaklaşık 250 bin teknik program uygulayan meslek lisesi öğrencisine yönelik yeni bir üniversiteye hazırlık modelinin uygulanacağını belirtti. "Bu çerçevede, mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla son sınıf öğrencilerine iki yeni seçenek sunuyoruz. Bu seçeneklerden biri, işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmelerini sağlamak; diğeri ise kendilerine uygun akademik alanı seçerek yoğun akademik eğitim alabilmelerine olanak tanımaktır" şeklinde bilgi verdi.

ÖĞRENCİLERE 4 AYRI SEÇENEK SUNULDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kitaplarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, öğrencilerin akademik tercihlerine göre dört farklı seçenek olan matematik ve fen bilimleri, matematik ve Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilgiler ve Türk dili ve edebiyatı, yabancı dil programları için kitaplar hazırlandığını belirtti. Akademik Destek Programı kitaplarının, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başında meslek lisesi öğrencilerinin masalarında yerini alacağını söyledi.