Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre, seçimlerde görev alacak sandık kurullarındaki kamu personeli için özel bir düzenleme yapıldı. Buna göre, 31 Mart Pazar günü sandık başında görev alacak olan kamu personeli, 1 Nisan Pazartesi günü idari izinli sayılacaklar.

Kararda, seçimlerde görev alacak olan sandık kurulu başkanları ve üyelerinin seçim kurulları tarafından belirlendiği ve sürecin gece geç saatlere kadar devam ettiği belirtilerek, bu nedenle görevli kamu personelinin bir sonraki iş günü idari izinli sayılması gerektiği vurgulandı.

Seçimlerde toplamda 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu belirtilirken, bu seçimlerde 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk kez oy kullanacağı ifade edildi. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. Seçimler kapsamında 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği bilgisi verildi.

Seçim hazırlıklarının devam ettiği aktarılırken, ilçe seçim kurullarınca sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek olan seçim malzemelerinin hazırlık sürecinin bugün başladığı ve yarın tamamlanacağı belirtildi. Eğitim çalışmalarının ise 29 Mart Cuma günü tamamlanacağı ifade edildi.

Öte yandan, il ve ilçe merkezlerindeki oy kullanma yerlerinde bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde malzeme torbalarının 1 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'te teslim edilerek sandık kurulu başkanlarına iletilmesi işlemlerinin gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı. Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde ise malzeme torbalarının oy verme günü doğrudan sandık kurulu başkanlarına teslim edileceği aktarıldı.