Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, yaptığı açıklamada, partilerinin Ankara ve İstanbul'da bazı ilçeleri istediklerini doğrulayarak, "İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara'da Pursaklar... Malatya'da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti." dedi.

Bekin ayrıca, AK Parti'nin Ankara, İstanbul, ve diğer 10 büyükşehirde destek verilmesi teklifini sunduğunu ve bu konuda somut teklifleri ilettiklerini belirtti. Ancak, henüz her iki parti arasında bir anlaşma sağlanabilmiş değil.

Bekin, "Hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemediklerini" vurgulayarak, AK Parti'nin belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu ifade etti. Bekin, "Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmediğimizi, belediye seçimlerinde de başka partinin listelerinden girmenin etik olmadığını" belirtti.

Görüşmelerin devam ettiği ve zamanın daraldığı bir ortamda, her iki partinin de taleplerini müzakere ederek karara varacakları ifade edildi.